Parkkikiekko Isänpäivälahjaksi

Jos siulla ei ole vielä isälle tai ukille Isänpäiväksi lahja tai kortti, tässä olisi teille yksi lahjavinkki, mitä voisi askarrella lapsien kanssa tai miksei itsekin. Se on nimittäin auton näköinen parkkikiekko ja se oli älyttömän hauska toteuttaa! Samalla on myös hyödyllinen lahja isälle tai ukille.

Parkkikiekko on ollut joka paikassa mm. erilaisissa Facebookin ryhmissä ja parkkikiekosta löytyy erilaisia versioita Googlesta, miten niitä voidaan tehdään. Halusin myös toteuttaa ja tehdä teille ohjeen, kuinka parkkikiekkoa voi tehdä pienten että isojen lapsien kanssa.

Otin yhden A4-kokoisen paperin ja 2-vuotias poikani pääsi maalaamaan paperille. Valitsin hänelle sormivärit, jotta hän voi joko maalata siveltimellä tai sormilla. Tässä voi myös käyttää vesivärejä, puuvärikyniä tai liituja.
Poikani on sen verran vauhdikas tapaus, että en pahemmin kerennyt ottamaan kuin yhden kuvan hänestä ja niin kuin huomaatte, vauhdikkaalta touhulta näyttää, vai mitä?


Ja näin syntyi miun pojan maalaukset. Jatkoin itse askartelemista seuraavana päivänä, kun maalaukset piti antaa kuivua rauhassa.


Seuraavana päivänä otin paperileikkurin ja leikkasin yhdestä maalaamasta paperista puoliksi. Jos siulla ei ole paperileikkuria, sen voi myös tehdä niin, että puolitat paperin ja leikkaat sen jälkeen saksilla puoliksi.


Paperin leikattua puoliksi, pitihän se piirtää auto, autolle renkaat ja ikkunat ja parkkikiekko. Auton piirtämiseen annan vihjeen, että kannattaa piirtää A6- korttipohjan kokoiselle paperille, jotta pystyt hahmottamaan oikean kokoisen auton. Mie nimittäin yleensä onnistun piirtämään liian pienen piirustuksen. Ehkä hitusen jäi auto vieläkin pieneksi.
Näitä voi antaa isompien lasten leikata itse ääriviivaa pitkin.


Miten näin pyöreän olen saanut? Etsin kotontani, mikä esine olisi pyöreä ja se voi olla esim. purkin kansi, itse purkki tai teippirulla.



Piirtämisen jälkeen piirsin auton maalauksen kohdalle. Huomioikaa, että taittakaa paperi vielä kerran puoliksi (Huom. Älä leikkaa!) ja piirtäkää niin, että auton katto on taitoksen kohdalla, jotta pystyt taittamaan autoa ja laittamaan parkkikiekon sisään.


Googlesta olisi löytynyt valmiiksi tehtyjä parkkikiekkoja ja tulostaa valmiina. Mutta mie oon liian "teen kaiken itse"- ihminen ja aloin tekemään numerot ja viivat. Hahmotin ensin lyijykynällä ja sen jälkeen kirjoitin mustalla stabilokynällä paremmin. Myös ihan hyvin isommat lapset voivat tehdä numeroita ja tulisi aika veikeän näköinen parkkikiekko.


Parkkikiekkoon tein mustakynällä reiän ja ketkä ovat hyvin tarkkoja, en ihan onnistunut tekemään täysin keskelle reiän, mutta ei anneta sen haitata. Laitoin parkkikiekon auton väliin ja mustekynällä voi tehdä pienen jäljen, jotta näkee mihin tekee autoon reiän. Sitten vain laitetaan... Nyt täytyy myöntää. En muista mikä tuon osan nimi on. Nolottaa näin askartelijana myöntää, että kaikkea osan nimiä ei voi vaan muistaa. Mutta jatketaan! Laitetaan parkkikiekko auton väliin, pistetään osa rei'istä läpi ja auton toisella puolella väännetään osat sivulle. Parkkikiekon pitäisi pyöriä.


Renkaat ja ikkunat kiinnitin liimalla ja tein vielä pienen nuolen. Toki vielä puuttuu auton ajovalot, mutta sen voi vielä tehdä, jos haluaa. Se olisi valmis.



Katsotaan Isänpäivänä ilahtuuko miun isä, appiukko ja ukki kortista. Ps. poikani teki jo omalle isälleen lahjan hoitopaikassa, joten ei haittaa, jos iskä näkee parkkikiekon blogini kautta.


Oliko ohje selkeä? Jos ei, kerrothan miulle rakentavasti palautetta, mitä voisin tehdä toisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tytölle rippikortti

Viikko sitten kävin äitini ja poikani kanssa äidin serkun tytön rippijuhlissa Helsingissä saakka. Äitini pyysi minun tekemään tytölle rippi...