Joulupuuhailua, Osa 1

Heissuli hei kaikille!

Jos ihmettelette, miksi miusta ei ole kuulunut mitään viime aikoina, on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista henkilökohtaisessa elämässäni ja oli pakko hetkeksi jätettävä blogi sivuun. Nyt kun olen saanut itseni kuntoon, palaan takaisin kirjoittamaan teille, mitä olen puuhailut viime aikoina kotonani.

Tässä ensimmäisessä osiossa kerron teille joulukorttien tekemisestäni. Moni varmaan miettii, että kerkeeköhän vielä tekemään joulukortteja näin viime tippaan. Mie uskon vahvasti, että kyllä sie pystyt, jos miekii pystyn! Koska haluan antaa teille viime tippaan yhden korttivinkin, minkä aivan varmasti kerkeät tekemään ja soveltamaan oman näköisen kortin :)

Haluan näyttää teille, kuinka lähden OIKEASTI suunnittelemaan kortteja. Näette kuvasta, että miulla on ihan kamalasti valittu erilaisia materiaaleja korttien askarteluun. Miun on aina pakko saada ihan hirveästi kaikki esille pöydälle, jotta pystyn hahmottamaan kunnolla, mistä lähden liikkeelle. Valitsen sieltä mitä haluan ja en välttämättä käytäkään kaikkia. Se helpottaa kummasti, kun voi sumplia ja yhdistellä erilaisia vaihtoehtoja miten haluaa. Lähdin ideoimaan joulupalloa ja päätin käyttää edellisen vuoden papereita, mitä oli jäänyt jäljelle. Ainoastaan kävin ostamassa lisää liimaa, erilaisia tarroja, hopeisen nauhan ja kimalleliimaa. Näillä päätin pärjätä.


Ensiksi lähdin liikkeelle tekemään joulupalloja. Otin sopivan kokoisen mukin, piirsin kuviolliseen paperiin ja leikkasin irti. 


Tein kolme erilaista mallia, mistä voi sitten valita, mikä on helpoin ja mieluisin tapa tehdä joulukortteja.

Ensimmäisessä mallissa tein hopeisella nauhalla. Liimasin siis kiinni ja myös joulupallot.


Toisessa mallissa piirsin hopealla tussilla. Voit käyttää viivoitinta avuksi, jos haluat varmasti suoran "nauhan" tai ihan vapaalla kädellä piirtäen. Ihan mikä siusta tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta.


Ja kolmas malli: kimalleliima laitetaan paperille kanssa nauhamaisesti.


Pohtiessasi vaihtoehtoja tein hopeisesta nauhasta rusetit.


Ja kiinnitin yhteen malliin kuumaliimapistoolilla kiinni. 



Laitoin vielä muutaman tarran korttiin ja se olisi valmis!


Seuraavassa joulupuuhailussa palataan piakkoin! :)

Teitkö sie tänä vuonna joulukortteja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tytölle rippikortti

Viikko sitten kävin äitini ja poikani kanssa äidin serkun tytön rippijuhlissa Helsingissä saakka. Äitini pyysi minun tekemään tytölle rippi...